Friday, January 29, 2010

Frequently Asked Questions (FAQ) / Soalan-Soalan Lazim

1. Bagaimana ingin menjadi Ahli Beauty Umaira?
A: Apabila anda membeli 2 kotak/set Beauty Umaira, anda secara langsung adalah AHLI.

2. Apakah kelebihan menjadi Ahli?
A: Apabila anda menjadi Ahli, pada pembelian seterusnya anda akan dapat membeli dengan harga RM259 sekotak/seset walaupun anda hanya membeli sekotak/seset sahaja.

3. Bagaimana jika anda ingin menjadi Agen?
A: Jika anda ingin menjadi Agen, anda harus membeli 5 kotak/set dengan harga RM239 sekotak/seset; ATAU 10 kotak/set dengan harga RM219 sekotak/seset.

4. Apakah kelebihan menjadi Agen?
A: Apabila anda menjadi Agen, anda akan dapat menjual produk Beauty Umaira.
(Sila hubungi saya untuk keterangan lanjut).

5. Bagaimana cara penyediaan/makan Beauty Umaira?

A: Campurkan dengan air suam/sejuk, kacau (kalau sehingga sebati pon ok coz ianya tak akan membeku malah makin larut atau sebati dengan air) dan sedia diminum.

6. Bila waktu yang sesuai penyediaan/makan Beauty Umaira?
A: Terpulang kepada individu tersebut. Menurut kata pengasas, jika anda ingin menaikkan berat badan, beliau mengatakan makan SEBELUM SARAPAN. Jika anda ingin menurunkan berat badan, makan SELEPAS 2 JAM BERSARAPAN.

7. Bolehkah ibu mengandung/menyusu boleh meminum Beauty Umaira ini?
A: Bagi ibu mengandung "TIDAK BOLEH" tetapi bagi ibu yang sedang menyusu "BOLEH".

8. Bolehkah wanita yang datang haid/period meminum Beauty Umaira ini?
A: Bagi wanita yang sedang mengalami haid/period "TIDAK BOLEH".

9. Bolehkah wanita yang di dalam hari/pantang meminum Beauty Umaira?
A: Bagi wanita yang sedang berpantang atau dalam hari, diBOLEHkan meminum Beauty Umaira sebaik-baiknya 1-2 minggu selepas bersalin.

10. Produk ini menghendaki agar pengguna kerap meminum air suam/masak. Jika wanita yang baru lepas bersalin mengambil makanan kesihatan sampingan ini, adakah ianya akan menyebabkan buncit?
A: Untuk makluman, produk ini mempunyai ramuan untuk mengempiskan perut. Oleh itu, ia secara tidak langsung juga membantu menyelesaikan masalah buncit yang dihidapi.

11. Adakah selamat bagi mereka yang menghidapi fibroid? Bagaimana pula bagi mereka yang telah membuang rahim/tempat peranakan?
A: Produk ini adalah sebagai makanan sampingan untuk kesihatan. Ia adalah selamat bagi kedua-dua permasalahan di atas.

12. Adakah produk ini mempunyai khasiat dalam membantu usaha untuk mendapatkan cahayamata/zuriat?
A: Dalam mendapatkan cahayamata/zuriat, kita haruslah berusaha dan anda boleh mencuba dengan meminum produk ini selama 3 bulan berturut-turut tanpa henti (berhenti hanya ketika haid). Insyaallah dengan izin-Nya, pemakanan yang berterusan dapat menbantu. Walau bagaimanapun perlu diingatkan ini hanyalah salah satu usaha.
(Sila baca testimoni untuk mengetahui pengalaman seorang pengguna produk ini.)

13. Adakah anda mengalami bengkak-bengkak atau ketidakselesaan selepas penggunaan produk ini? Apa perlu anda lakukan?
A: Apabila anda mengalami bengkak-bengkak atau ketidakselesaan selepas penggunaan produk ini ia adalah kerana anda kurang meminum air suam/masak (plain water). Anda dinasihatkan supaya kerap mengambil air suam/masak ini agar proses-proses pemulihan berjalan lancar. Pembengkakan adalah kerana di dalam badan anda panas dan bendasing di dalam badan tidak dapat keluar dari badan.

14. Bagaimana pula kekerapan membuang air kecil dan besar? Adakah ia normal?
A: Ya, ia adalah normal kerana ia adalah sebahagian daripada proses pembuangan toksin-toksin/lendir-lendir di dalam badan.

15. Siapakah yang sesuai menggunakan produk ini?
A: Hanya kaum HAWA sahaja yang sesuai... :) dan hendaklah berumur 18 tahun ke atas. Dan, menurut founder ia paling sesuai untuk wanita 40 tahun ke atas kerana kesannya lebih nampak ketara.

16. Adakah produk ini selamat diminum/digunakan?
A: Ya, ia selamat digunakan dan tiada kesan buruk sampingan. Ia adalah buatan Malaysia, halal dan mendapat kelulusan JAKIM.


Sebarang pandangan, masalah atau kemusykilan kesihatan berkaitan produk ini, anda boleh hantarkan kepada saya di zulinda@gmail.com atau poskan di bahagian comments dibawah ini.

2 comments:

 1. As salam,
  saya pernah menggunakan produk ini
  hasil nya dalm masa 5 hari, mmg kulit nmpk lembab, leih halus dan jeragat kian hilang

  cuma, berat badan saya turun dgn mendadak sekali, bagaimana sy boleh mengatasi masalah ini?

  ReplyDelete
 2. Salam, terima kasih mengambil BU & pastikan BU anda adalah yang tulen (original). Berbalik kpd persoalan, anda tidak menjelaskan cara pemakanan anda secara jelas. Walau bagaimanapun, anda boleh cuba cara pemakanan yg sebaliknya. Contoh, jika sebelum ini anda mengambilnya sebelum sarapan, maka cuba pula selepas 2 jam makan.

  ReplyDelete